Criza cipurilor se întinde. Creatorii Peugeot, Chrysler și Opel, noile victime

de: Iozan Carmen
05 09. 2021

Industria auto este în continuare afectată de lipsa semiconductorilor. Producători își caută, în continuare, soluții prin care să poată depăși situația.

Stellantis, producător al mărcilor Peugeot, Chrysler și Opel, este și el în aceeași situație dificilă. Acesta extinde oprirea producției la mai multe fabrici din Europa.

Uzinele de la Rennes și Sochaux din Franța, precum și uzina Eisenach din Germania, sunt deja afectate de situație. Ele produc vehicule utilitare ușoare și au suferit întreruperi de producție săptămâna trecută.

Industria auto este din ce în ce mai dependentă de componentele electronice. Se confruntă cu o concurență dură din partea industriei electronice de consum. Aprovizionarea cu cipuri este foarte afectată de când a început pandemia. Sunt foarte multe întreruperi în lanțul de aprovizionare, datorate infecției cu COVID-19.

Ce vor face în continuare producătorii auto?

Un purtător de cuvânt al Stellantis a declarat luni, pentru Reuters, că vor fi obligați să țină în continuare fabricile închise. După o săptămână fără producție, se pare că, se va extinde la o perioadă mai lungă.

Ei declară că producția va rămâne oprită săptămâna acesta la uzina de la Rennes. La fabrica italiană de la SevelSud, de asemenea, activitatea va fi suspendată. Una dintre liniile de producție de la uzina de la Sochaux nu a repornit începând de luni. Iar uzina de la Eisenach nu va produce luni și marți.

Se pare că, în sectorul auto problemele încă nu dispar. Marii giganți ai domeniului auto sunt obligați să ia aceleași măsuri. În toată lumea se caută soluții pentru a depăși această situație. Dar, se pare că, ea va mai dura cel puțin până la jumătatea anului viitor.

Piața de cipuri este copleșită de cererea mare cu care se confruntă. Producătorii de semiconductori au ajuns în această situație din cauza mai multor factori. Aceștia au fost determinați în mare măsură de pandemie. Cererea foarte mare de produse combinată cu reducerea activității lor a dus la situația actuală.